We detected that your browser doesn't accept cookies.

Please enable Cookies to use our services.

E-VISA FAQ

Hva er et e-visum?


Et e-visum er en nettsøknad som lar søkere motta en forhåndsgodkjennelse fra regjeringer til å reise til landet deres. Det er mye raskere og enklere å skaffe enn et tradisjonelt visum utstedt av landets ambassader, konsulater, delagasjoner eller innreiseportaler.


Hovedfordelen med et e-visum sammenlignet med et tradisjonelt visum er at det er veldig enkelt å skaffe på nett. Søkere må sende inn sine personlige opplysninger og detaljer angående deres kommende reise sammen med kredittkortinformasjon for betaling. Godkjennelser blir vanligvis sendt via e-post, enten som PDF eller en lenke til et nedlastbart dokument.

Når du kommer til landet du skal besøke kan grensepersonalet bekrefte din e-visumgodkjennelse på nett. Vi anbefaler at reisende også skriver ut en kopi av e-visumgodkjennelsen sin, eller har en kopi på mobilen eller nettbrettet, i tilfelle det skulle oppstå noen problemer.


I likhet med tradisjonelle visum er et e-visum et offisielt dokument fra myndighetene som tillater besøkende å reise til landet. Landets grensepersonell har likevel fortsatt rett til å godkjenne eller nekte innreise til landet.


Hvilke opplysninger er nødvendige for å søke om e-visum?


Ulike land har ulike krav for sine e-visumsøknader. Generelt må du oppgi enkelte personlige og reiserelaterte opplysninger:


  • Grunnleggende personlige opplysninger
  • Passinformasjon
  • Reisedatoer
  • Årsakene for ditt besøk
  • Kredittkortdetaljer for betaling

Avhengig av landet kan ekstra informasjon eller krav bli etterspurt som en del av din e-visumsøknad.


Hva er fordelene med et e-visum sammenlignet med et standard reisevisum?


Hovedfordelen med et e-visum er at det tar relativt kort tid å søke og motta det. Alle som har tilgang til internett kan sende en søknad og motta svar innen et par dager. Du trenger ikke avtale time for å besøke en ambassade eller konsulat for å skaffe et e-visum. Søkere sparer tid, papirarbeid og reisekostnader.


Trenger alle som reiser sammen med meg sitt eget e-visum?


Ja. Alle som akter å besøke et bestemt land må ha sitt eget e-visum. Dette inkluderer barn og avhengige som må ha hvert sitt individuelle e-visum. Foreldre kan sende søknader på nett på vegne av sine barn eller venner som reiser sammen med dem.


Når bør jeg søke om mitt e-visum?


Du bør søke om et e-visum så snart du begynner med reiseforberedelsene. Søknader kan ta opptil 72 timer å behandle, selv om du vanligvis vil motta et svar innen 24 timer. Du bør likevel beregne nok tid til å søke om et tradisjonelt visum i tilfelle e-visumsøknaden din blir avslått.


Kan jeg søke om et standard reisevisum hvis e-visumsøknaden min blir avslått?


Hvis e-visumsøknaden din blir avslått kan du fortsatt søke om et standardvisum direkte fra ambassaden eller konsulatet til landet du ønsker å besøke. Det er derimot ingen garanti for at et standardvisum vil bli godkjent, avhengig av årsaken til at din e-visumsøknad ble avslått.


Hvor lang tid tar det å skaffe en e-visumbekreftelse etter å ha sendt en søknad på nett?


Responstiden varierer fra land til land, men de fleste e-visumsøknader blir godkjent eller avslått innen 24 timer. I noen tilfeller må du vente opptil 72 timer for å få et e-postsvar på din søknad. Det er viktig at du søker i god tid før reisedatoen din.


Hvor mye koster et e-visum?


Kostnaden for e-visumsøknader varierer fra land til land. Noen krever ulike avgifter avhengig av pass og alder. Alle avgifter som belastes for å sende en e-visumsøknad til behandling på våre nettsider viser tydelig den totale prisen på betalingssiden.


Hva er et CVV- / CVC- / CVC2-nummer?


Betalinger for e-visumsøknader krever vanligvis et CVV- / CVC- eller CVC2-nummer for å kunne belaste betalingskortet ditt. For VISA og MasterCard er CVV-nummeret 3 sifre på baksiden av kortet, mens American Express viser en 4-sifret CVV på forsiden.


Kan jeg utføre en sikker betaling med kredittkort på denne siden?


Vi bruker den siste teknologien og sikre banksystemer for å sørge for at dine personlige opplysninger og kredittkortinformasjon er trygge og sikre. Våre nettsider overholder alle gjeldende standarder innen banksikkerhet. Det er likevel viktig at alle søkere bruker en sikker internettforbindelse og en PC uten virus og ondsinnet programvare.


 
 
 
 

Jeg kjøpte en visumsøknadsguide, men jeg kan ikke laste ned eller lese den. Hva bør jeg gjøre?


Vennligst se bekreftelsen du mottok på e-post og klikk på nedlastingslenken igjen. E-boken vil automatisk lastes ned til din PC. Du kan umiddelbart lese immigrasjonsguiden i Adobe Reader, som er et gratis program. Hvis du opplever flere problemer, vennligst kontakt vår kundeservice for videre råd og assistanse.


Jeg må avtale en time med ambassaden for mitt visumintervju. Kan dere hjelpe meg med å avtale time?


Dersom du må besøke en ambassade som en del av visumsøknaden din, er det kun du som kan avtale time. En del av timebestillingen inkluderer detaljerte personlige opplysninger som kun du har kjennskap til og kan oppgi.


Jeg kjøpte en visumsøknadsguide, men har ikke mottatt noen bekreftelse via e-post. Hva bør jeg gjøre?


Dersom du ikke har mottatt noen bekreftelse via e-post, vennligst sjekk søppelpostmappen. Dersom du fortsatt ikke finner noen e-post fra oss, vennligst kontakt vår kundeservice og oppgi følgende opplysninger:


  • Ditt fulle navn
  • De 4 siste sifrene på kredittkortet du brukte ved dette kjøpet
  • E-postadressen som ble brukt ved dette kjøpet

Vi streber etter å svare på alle e-poster innen noen få timer og vil gjøre vårt beste for å hjelpe deg.


Jeg kjøpte en e-bok fra dere for en stund siden, men nå får jeg ikke tilgang til den fra den opprinnelige lenken. Hva skal jeg gjøre?


Nedlastbare lenker er kun gyldige i 60 dager etter kjøpet, og e-boken/guiden må lastes ned innen den tidsrammen for å kunne lagre den på din lokale harddisk. Vennligst kontakt oss via e-post, så vil vi hjelpe deg.


Familiemedlemmer vil gjerne lese e-boken/guiden. Kan jeg dele e-boken min med dem?


Når du har kjøpt og lastet ned en e-bok fra oss, har du lov til å dele den med andre familiemedlemmer.


Å lese på en skjerm er ubehagelig for øynene mine. Er e-bøkene tilgjengelige i papirutgave?


Alle våre visumguider er kun tilgjengelige som e-bøker i digitalt format. Du kan imidlertid skrive ut enkelte sider eller kapitler når du har lastet ned og lagret din kopi. Hvis du har en e-bokleser kan du prøve å forstørre skriften eller dempe lysstyrken for å gjøre lesingen lettere for øynene dine.


Jeg har forlagt eller slettet min e-bok. Må jeg kjøpe den på nytt?


Vennligst se bekreftelsen du mottok på e-post og forsøk å laste ned e-boken på nytt. Kontakt oss for mer informasjon dersom du trenger videre hjelp.


Jeg forsøkte å kjøpe en visumsøknadsguide, men det oppstod et problem. Hvilke typer betalingsalternativer aksepterer dere?


Vi aksepterer de fleste store kreditt- og debetkort for betaling av e-visumsøknader eller immigrasjonsguider. Dersom kortet ditt har blitt avslått to ganger, vennligst prøv et annet kort. Hvis du fortsatt har problemer, kontakt kortleverandøren din og be dem om å akseptere at kortet ditt blir brukt for internasjonale kjøp. Vær oppmerksom på at du må oppgi CVV-sikkerhetskoden som er trykket på signaturstripen på baksiden av kortet ditt med VISA og MasterCard. Hvis du betaler med American Express finner du den firesifrede sikkerhetskoden på forsiden av kortet ditt.


Hvordan kan jeg være sikker på at betalingsdetaljene mine er sikre?


Vi tar alle forholdsregler for å sikre at transaksjonsdetaljene dine er trygge og sikre. Betalingssiden imøtekommer PCI-krav, og vi bruker en godkjent kryptografisk SSL-sikkerhetsprotokoll for å beskytte all sensitiv informasjon.


Må jeg søke om et B-2 turistvisum for å reise til USA?


Dersom du har et pass fra et av landene i Visa Waiver Program kan du nå søke om e-visum for USA (ofte referert til som “ESTA”). Det er flere krav for å søke, og ditt besøk må vare mindre enn 90 dager og må være for turisme, forretninger eller av medisinske årsaker. Dersom du ikke er berettiget for Visa Waiver må du søke om et egnet visum før du kan reise til USA.