We detected that your browser doesn't accept cookies.

Please enable Cookies to use our services.

E-VISA FAQ

Čo je to E-vízum?


E-vízum je online žiadosť umožňujúca cestujúcim získať predbežné schválenie od vlád pre cestu do ich krajiny. Je oveľa rýchlejšie a jednoduchšie ako tradičné víza, ktoré vydávajú veľvyslanectvá, konzuláty a miesta vstupu do krajiny.


Hlavnou výhodou E-víz v porovnaní s tradičnými vízami je to, že je veľmi ľahké ich získať online. Žiadatelia musia predložiť svoje osobné údaje, informácie o pasu a podrobnosti o ich zamýšľanej návšteve spolu s údajmi o ich kreditnej karte pre úhradu poplatku. Schválenie je zvyčajne zasielané e-mailom buď ako pdf alebo ako odkaz na dokument k stiahnutiu.

Po príchode do krajiny môžu úradníci na hraniciach overiť E-vízum online. Odporučame cestujúcim si schválené e-vízum tiež vytlačiť alebo skopírovať do mobilného telefónu alebo tabletu pre prípad, že dôjde k nejasnostiam.


Rovnako ako tradičné víza je E-vízum oficiálnym vládnym dokumentom, ktorý umožňuje návštevníkom cestovať do krajiny. Imigračný úradníci na hraniciach však majú právo schváliť alebo odmietnuť vstup do krajiny.


Aké informácie sú vyžadované k žiadosti o E-vízum?


Jednotlivé krajiny majú rôzne požiadavky na žiadosti o E-vízum. Všeobecne budete musieť poskytnúť určité osobné údaje a informácie týkajúce sa vašej cesty:


  • Základné osobné údaje
  • Informácie o pasu
  • Dátum cesty
  • Dôvod vašej návštevy
  • Údaje z platobnej karty pre platbu

V závislosti od krajiny môžu byť ako súčasť vašej žiadosti o E-vízum vyžadované ďalšie informácie alebo požiadavky.


Aké sú výhody E-víza v porovnaní so štandardným cestovným vízom?


Hlavnou výhodou E-víza je pomerne krátka doba pre žiadosť a jeho získanie. Každý, kto má prístup k Internetu, môže podať žiadosť a dostať odpoveď v priebehu niekoľkých dní. Nemusíte sa objednávať na návštevu veľvyslanectva alebo konzulátu, aby ste získali E-vízum. Žiadatelia tak ušetria čas, papierovanie a cestovné náklady.


Potrebuje každá osoba, ktorá cestuje so mnou, vlastné E-vízum?


Áno. Každý, kto má v úmysle navštíviť určitú krajinu, bude potrebovať vlastné E-vízum. To zahŕňa aj deti a závislé osoby, ktoré musia mať každé svoje vlastné individuálne E-vízum. Rodičia môžu podávať žiadosti online v mene svojich detí alebo priateľov, ktorí s nimi cestujú.


Ako skoro mám požiadať o moje E-vízum?


Akonáhle začnete plánovať cestu, mali by ste požiadať o E-vízum. Vybavenie žiadosti môže trvať až 72 hodín, ale väčšinou dostanete odpoveď do 24 hodín. Mali by ste si však ponechať čas na podanie žiadosti o tradičné vízum, ak je vaša žiadosť o E-vízum z akéhokoľvek dôvodu zamietnutá.


Môžem požiadať o štandardné turistické vízum, ak bola moja žiadosť o E-vízum zamietnutá?


Ak je vaša žiadosť o E-vízum zamietnutá, môžete požiadať o štandardnú turistické vízum priamo z veľvyslanectva alebo konzulátu krajiny, ktorú chcete navštíviť. Neexistuje však záruka, že bude schválené štandardné vízum v závislosti od toho, prečo bola vaša žiadosť o Evízum spočiatku zamietnutá.


Ako dlho trvá, než dostanem E-vízum po podaní online žiadosti?


Zem sa líšia v čase odozvy, ale väčšina žiadostí o E-vízum je schválená alebo zamietnutá do 24 hodín. V niektorých prípadoch budete musieť počkať až 72 hodín na odpoveď na vašu žiadosť. Dôležité je, aby ste požiadali v dostatočnom predstihu pred termínom cesty.


Koľko stojí E-vízum?


Cena za podanie žiadosti o E-vízum sa v jednotlivých krajinách líšia. Niektoré krajiny účtujú rôzne poplatky v závislosti na vašom pase a veku. Všetky poplatky účtované za podanie žiadosti o E-vízum sú našich webových stránkach jasne zobrazené a je uvedená konečná cena na stránke pokladňa.


Čo je to číslo CVV / CVC / CVC2?


Platby za žiadosti o E-víza zvyčajne vyžadujú zadanie čísla CVV / CVC alebo CVC2 na účel odpočítaní poplatku z platobnej karty. Pre Visa a Mastercard je CVV trojmiestne číslo na zadnej strane, zatiaľ čo American Express uvádza 4-miestne číslo CVV na prednej strane.


Môžem na tejto stránke vykonať bezpečnú platbu pomocou svojej platobnej karty?


Využívame najnovšie technológie a zabezpečené bankové systémy, ktoré chránia vaše osobné údaje a informácie o platobnej karte. Naše webové stránky spĺňajú všetky súčasné bankové bezpečnostné normy. Je však dôležité, aby všetci žiadatelia používali zabezpečené pripojenie k internetu a počítač bez vírusov a škodlivého softvéru.


 
 
 
 

Kúpil som si sprievodcu žiadosťou / o vízum, ale nemôžem si ho stiahnuť alebo prečítať. Čo mám robiť?


Prečítajte si prosím potvrdzovací e-mail a znovu kliknite na odkaz pre sťahovanie. E-kniha sa potom automaticky stiahne do počítača. Okamžite si môžete prečítať sprievodca imigráciou v programe Adobe Reader, čo je free software. Ak máte akékoľvek ďalšie problémy, obráťte sa na našu oddelenie starostlivosti o zákazníkov a požiadajte o ďalšie rady a pomoc.


Potrebujem si na veľvyslanectve dohodnúť schôdzku ohnledně víza. Môžete mi pomôcť dohodnúť schôdzku?


Ak ste povinní navštíviť veľvyslanectvo ako súčasť vašej žiadosti o vízum, iba vy môžete schôdzku dojednať. Súčasťou rezervácie schôdzky sú podrobné osobné údaje, ktoré poznáte a môžete poskytnúť iba vy.


Kúpil som si sprievodcu žiadosťou o vízum, ale nedostal som potvrdzovací e-mail. Čo mám robiť?


Pokiaľ neobdržíte potvrdzovací e-mail, skontrolujte prosím zložku Spam vo vašom e-mailu. Pokiaľ od nás ani tak nemáte žiadny e-mail, obráťte sa na náš tím služieb zákazníkom a uveďte nasledujúce informácie:


  • Vaše celé meno
  • Posledné štyri číslice kreditnej karty použitej k nákupu
  • E-mailová adresa použitá k nákupu

Snažíme sa reagovať na všetky emaily v priebehu niekoľkých hodín a budeme sa snažiť pomôcť.


Kedysi som si od vás kúpil E-knihu, ale teraz nemôžem získať prístup z pôvodného odkazu. Čo mám robiť?


Odkazy na stiahnutie sú platné len po dobu 60 dní po zakúpení a E-knihy / sprievodca a musia byť stiahnuté v tomto časovom rámci a uložené na vašom pevnom disku. Kontaktujte nás prosím e-mailom a my vám pomôžeme.


Členovia rodiny by si radi prečítali moju E-knihu / sprievodca. Môžem s nimi zdieľať svoju E-knihu?


Akonáhle si od nás zakúpite a stiahnete E-knihu, môžete ju zdieľať s ďalšími členmi rodiny.


Čítanie na obrazovke nie je dobré pre moje oči. Sú vaše E-knihy k dispozícii v tlačenej podobe?


Všetci naši sprievodcovia sú k dispozícii len ako E-knihy v digitálnom formáte. Po stiahnutí a uložení vašej kópie však môžete vytlačiť určité stránky alebo kapitoly. Ak máte zariadenie na čítanie elektronických kníh, skúste zväčšiť tlač alebo znížiť podsvietenie, aby ste uľavili očiam pri čítaní.


Stratil som alebo zmazal svoju E-knihu. Musím si ju znovu kúpiť?


Prečítajte si prosím potvrdzovací e-mail a skúste znovu E-knihu stiahnuť. Ak potrebujete ďalšiu pomoc, kontaktujte nás.


Pokúsil som sa zakúpiť sprievodcu žiadosťou o víza, ale vyskytol sa problém. Aký typ platby prijímate?


Prijímame väčšinu najdôležitejších kreditných a debetných kariet. Ak bola vaša karta dvakrát odmietnutá, skúste použiť inú kartu. Ak máte stále problém, obráťte sa na poskytovateľa kariet a požiadajte ho, aby aktivoval vašu kartu pre medzinárodné nákupy. Upozorňujeme, že budete potrebovať bezpečnostný kód CVV, ktorý je vytlačený na podpisovom prúžku na zadnej strane karty Visa a MasterCard. Ak platíte pomocou služby American Express, štvormiestny bezpečnostný kód nájdete na prednej strane karty.


Ako si môžem byť istý, že údaje o platbe sú v bezpečí?


Vynakladáme maximálne úsilie, aby sme zaistili bezpečné a bezpečné informácie o vašich transakciách. Kontrola webových stránok je plne v súlade s požiadavkami PCI a používame schválený protokol SSL pre šifrovanie, ktorý chráni všetky citlivé informácie.


Musím požiadať o cestovné vízum B-2, aby som mohol cestovať do Spojených štátov?


Ak máte cestovný pas z jednej z krajín programu bezvízového styku, môžete teraz požiadať o US E-vízum (bežne označované ako "ESTA"). Existuje niekoľko požiadaviek pre žiadosť a vaše návšteva musí byť kratšia ako 90 dní a za účelom cestovného ruchu, z komerčných alebo lekárskych dôvodov. Ak nemáte nárok na bezvízové cestovanie, budete musieť požiadať o vhodné vízum na veľvyslanectve predtým ako budete môcť vycestovať do Spojených štátov.